NSSK.NL
Image default
Vervoer en transport

Hoe maak je een modelspoor display control box

Als je een modelspoorbaan bouwt en deze wat kracht wilt geven, moet je overwegen een modelspoordisplay-bedieningspaneel te maken. Het is een geweldige manier om je lay-out een vleugje professionaliteit en klasse te geven. Het bedieningspaneel bestaat uit drukknoppen, draden en lampjes. Je kan zelfs een extra beheerlaag toevoegen. Je moet beide rails knippen voor common rail-bedrading en omgekeerde lussen. Je kan een modeltreinschakelaar ook gebruiken als bedradingsblok.

Wanneer je je lay-out plant, moet je eerst beslissen welk type configuratiescherm je wilt. Je kan een plastic cilinder of een plastic doos gebruiken. Deze zijn een geweldige optie voor een klein bedieningspaneel. Ze zijn gemakkelijk te maken en zijn een geweldige manier om je modelspoorbaan bij te houden. Zodra je hebt besloten welk type configuratiescherm je wilt, moet je het bouwen.

Vervolgens moet je beslissen waar je je modelspoordisplay bedieningspaneel wilt monteren. Je kunt hem vlak tegen de lay-out fascia monteren, of je kunt hem 45 graden kantelen. Welke methode je ook kiest, je moet een montagedoos bouwen. Je kan bijvoorbeeld een 1×2 inch strook hout gebruiken voor het voorste deel van de doos. Als alternatief kunt je twee rechthoekige planken van 1×2 inch of driehoekige planken gebruiken voor de zijkanten van het schuine paneel.

Om de besturingskaart te monteren, kunt je de horizontale positie of de schuine positie gebruiken. Je kan ook een modelspoor display bedieningskast maken die vlak tegen de lay-out fascia is. Om het bord te monteren, moet je een montagedoos bouwen van geschikte materialen. Een 1×2 inch strook hout is ideaal voor de voorkant, en 2 driehoekige stukken hout zijn perfect voor de zijkanten van het schuine paneel.

Je moet beslissen waar de besturingskaart wordt gemonteerd. Je moet rekening houden met de positionering en oriëntatie van je lay-out om de beste configuratie te bepalen. Als je bijvoorbeeld wilt dat de besturingskaart vlak tegen de lay-out fascia staat, kunt je deze horizontaal monteren. Als je op zoek bent naar een aantrekkelijker uiterlijk, kunt je het 45 graden kantelen. Uiteindelijk kun je een modelspoor display control box maken die op de tafel staat.

Zodra je de plaatsing hebt besloten, is de volgende stap het bouwen van de montagedoos. De montagedoos moet zijn gebouwd van geschikte materialen. Een 1×2 inch strip is perfect voor de voorkant van de doos. Een stuk hout van 2×2 inch kan worden gebruikt voor de zijkanten van een schuin paneel. Je kan een enkelpolige schakelaar gebruiken voor de zijschakelaars. Een enkelpolige schakelaar is geschikt voor een enkel bedieningspaneel.Geschreven door Mitropa