NSSK.NL
Image default
Bedrijven

Boeren steeds minder actief

 

Op dit moment ligt er een groot probleem voor de boeg in ons land. Er stoppen namelijk steeds meer boeren, en hiermee ook een groot gedeelte voor de landbouwproductie. In dit artikel vind je allerlei oorzaken, en de daarbij behorende gevolgen van deze vervelende situatie.

 

De reden waarom vele boeren stoppen is omdat het werk simpelweg niet genoeg op oplevert. De boeren werken keihard en verdienen nog te weinig. De meeste boeren zitten in de melkindustrie. De prijs per halve liter melk is enorm gedaald. Dit komt door de concurrentie in het buitenland. Deze concurrentie is vooral afkomstig vanuit oost-blok landen. Doordat er meerdere boeren zijn gestopt in Nederland, is de melkprijs wel weer iets gestegen. Toch is dit percentage niet goed genoeg.

 

Een andere reden waarom sommige boeren stoppen is dat het werk loodzwaar is. De werkdagen op een boerderij beginnen rond vijf uur s’ochtends en eindigen tien uur s’avonds. Dit zijn erg lange dagen. Deze dagen worden natuurlijk nog vele maler langer, wanneer ze financieel enorm weinig opleveren. Voorheen konden boeren nog hulp zoeken bij een extra werknemer. Door de financiële problemen is de vandaag de dag ook niet meer mogelijk.

 

Als oplossing stel ik voor om de boeren te tegemoet te komen, dit vooral financieel. De melkprijzen zullen van Hollandse producenten omhoog moeten. Hierdoor verdient iedere boer iets meer, en zullen minder boeren stoppen met het produceren van melk. Ook is het een mogelijk om de boeren agrarisch advies te geven, hierdoor kunnen de boeren meer leren van het handelen. Ook kunnen wij de boeren helpen met de stal inrichting, die ruimtes worden vaak niet optimaal benut.

 

De agrarische sector is enorm belangrijk voor Nederland. Zonder deze sector mist ons land een enorm groot gedeelte van de economie. Wanneer de agrarische sector verdwijnt uit Nederland, zijn we als land enorm afhankelijk van het buitenland. Hierdoor zal de zelfstandige positie ver achteruitgaan ten opzichte van de rest van Europa.

 

https://www.wijsmanhandelenadvies.nl