NSSK.NL
Image default
Bedrijven

Dit zijn verschillende redenen waarom stroomstoringen ontstaan

Een stroomstoring is toch wel heel vervelend als je dat overkomt en je wilt natuurlijk het liefst dat dit niet vaker gebeurd. Helaas is dit onmogelijk, stroomstoringen zijn helaas nooit voor 100% te voorkomen. Maar als je weet hoe stroomstoringen precies ontstaan dan weet je ook hoe je dit langer buiten de deur kan houden.

Stroomstoring door overbelasting

Een veel voorkomende reden waarom overbelasting ontstaat is overbelasting. Niet overbelasting van het lichaam maar van de groepenkast. Een groepenkast zorgt er namelijk voor dat elektriciteit op de juiste plekken terecht komt. Zo heb je een groep voor de keuken, badkamer en ga zo maar verder. In deze groepen zijn meerdere apparaten aangesloten die allemaal stroom nodig hebben. Echter is het zo dat de groepenkast maar een bepaald aantal stroom kan leveren, moet de groepenkast meer stroom leveren dan dat hij aan kan? Dan treedt er dus overbelasting op.

Stroomstoring door schade aan elektra

Als er schade is aan elektra dan kunnen hier ook storingen uit ontstaan. Als de beschermingslaag van een kabel kapot is en dan binnenkant van de kabel in contact komt met een andere kabel, dan kan dit ook zorgen voor een kortsluiting. Hierbij is het dus belangrijk dat je elektra goed aangelegd wordt zonder fouten en schade. Ook als iets op de verkeerde manier is aangelegd kan dit zorgen voor kortsluiting.

 

Dit zijn de meest voorkomende redenen van een stroomstoring maar het kunnen ook andere problemen zijn. Schade aan elektra is bijvoorbeeld heel breed, het kunnen kabels zijn maar ook groepenkasten of stopcontacten. Ook kan er een stroomstoring ontstaan door iets wat buiten je woning gebeurd is. Vaak is dit een landelijke of regionale stroomstoring. Bij een landelijk stroomstoring is er niet heel veel wat je kan doen behalve het afwachten. Bij een stroomstoring in je huis kan je beter een ervaren elektricien bellen die al je storingen en schade voor je oplost.