NSSK.NL
Image default
Financieel

Incassobureau nodig | Openstaande factuur

Sinds gisteren zoek ik een incassobureau. Mij is iets overkomen, wat mij nog nooit is gebeurd. Een klant van mij betaalde de factuur niet. Ik kan mij voorstellen dat dit bij detailhandelaren vaak voor zal komen, maar bij mij als groothandel is dit normaal gesproken niet het geval. Dit omdat de detailhandel zelf zal weten hoe vervelend het is als een factuur niet betaalt wordt. Maar tot aan nu…. In dit blogje leg ik graag uit hoe alles is afgehandeld.

Het verhaal

Zoals ik al zei ben ik dus een groothandel. Ik lever kantoorartikelen. Van bureau’s en bureaustoelen tot en met beeldschermen en computermuizen. Zo kreeg ik van een bedrijf uit Amstelveen een bestelling binnen. Alle producten heb ik netjes en op tijd afgeleverd. Echter bleef de betaling van de factuur achterwege. Ik heb vele herinneringen gestuurd. En ook een aantal keer gebeld. Maar geen wederhoor. Vervolgens heb ik een mail gestuurd waarin stond dat ik een incassobureau zou gaan inschakelen. Echter moest ik nog naar de juiste incasso advocaten gaan zoeken, omdat ik hier dus nog nooit mee te maken heb gehad.

Googelen op incassobureau

Daarom ben ik gaan googelen op incassobureau. Er kwamen vele resultaten naar boven. Echter sprak er niet een mij echt aan waarvan ik dacht: ja, door hun moet ik deze zaak af laten handelen. Tot dat ik op de zesde pagina van Google terecht kwam. Daar vond ik Van Loon Incasso Advocaten, onder de naam incassoadvocaten.nl. Hun website sprak mij erg aan. In de teksten stonden antwoorden van vragen die ik nog in mijn hoofd had. Perfect dus!

Ik heb hen gebeld en zij begrepen direct mijn situatie. Zij gaven ook aan dat ze volgens de no cure no pay methode werken. Dit houdt in dat je als klant zijnde pas moet betalen wanneer er ook echt daadwerkelijk resultaat is behaald door het incassobureau.

Dit bedrijf heb ik aan de zaak gezet en uiteindelijk gewonnen. Bedankt!