Vandaag de dag kun je je letterlijk voor alles en tegen iedereen verzekeren. Maar is dat nou wel nodig al die verzekeringen? Want hoe meer jij je verzekerd voor van alles des te meer daalt jouw eigen koopkracht omdat je jezelf blauw betaalt aan verzekeringen. Doe daarom van tevoren goed onderzoek voordat je je zomaar gaat verzekeren.
Eigenlijk heeft iedereen wel een inboedelverzekering voor zijn of haar huis. Daarnaast hebben de meeste mensen een algemene WA-verzekering. Naast hun basis zorgverzekering hebben veel mensen ook een aanvullende zorgverzekering om te voorkomen dat je tegen extra kosten aanloopt bij bijvoorbeeld kies trekken of tand trekken. Automobilisten met een auto tot vier jaar oud hebben meestal ook een all-risk verzekering. Dit is zodat zij bij een ongeval door eigen schuld ook de schade vergoed krijgen. Huiseigenaren hebben vaak een overlijdensrisicoverzekering zodat als zij komen te overlijden het huis deels of in zijn geheel hypotheekvrij zal zijn. Deze polis fungeert vaak ook direct als een levensverzekering. Wat tegenwoordig ook heel algemeen is is de reisverzekering.
Jezelf oververzekeren is dus ook niet goed zoals ik eerder al zei. Je bent dan vaak een dief van je eigen portemonnee. Het kan namelijk heel goed zijn dat sommige verzekeringen elkaar dubbelen. In de meeste landen is de gewone zorgverzekering van kracht. Als u naar die landen gaat hoeft u dus niet nog een extra reisverzekering voor ziekte of ongevallen af te sluiten. Ook een studieverzekering voor de kinderen is duur en gaat niet heel veel opleveren. Het is in dit geval beter zelf te sparen. Interpolis biedt zijn klanten aan om het volledige verzekeringspakket van hun klanten te onderzoeken om te kijken of er inderdaad dubbelingen in zitten.
Weet dus dat u eerst goed onderzoek moet doen voor u een verzekering afsluit. Het kan namelijk zomaar zo zijn dat u een dief van uw eigen portemonnee bent. Dat willen we voorkomen!
|
http://www.orfeokliniek.nl/ |