NSSK.NL
Image default
Huishoudelijk

Sigaretten Kopen of Goedkoop zelf maken?

Als roker geef je jaarlijks een gigantisch bedrag uit aan je genotsmiddel. Indien je een pakje per dag consumeert loopt het bedrag al snel op tot meer dan 2000 Euro per jaar werd becijferd door de vereniging rokersbelangen. Vergelijk dit met de (minder dan) 700 Euro per jaar dat je uitgeeft indien je je sigaretten zelf maakt, dan is de keuze voor het zelf maken van je sigaretten snel gemaakt!

 

Aanbod van producten

Voor wie de prijzen van sigaretten en shag nu te hoog zijn gestegen is er een economish alternatief: ga zelf je sigaretten maken en bespaar tot een paar duizend euro’s per jaar. In deze howto krijg je antwoord op al je vragen over het zelf maken van sigaretten en kun je op je gemak door het productenassortiment bladeren. De artikelen variëren van essentiële ingrediënten tot leuke en handige accessoires en bijproducten voor de doe-het-zelver.

Eigen fabricage

Om over te stappen op zelfproductie heb je allereerst een sigarettenmaker, ook wel hulzenvuller of hulzenstopper genaamd. Dit is een apparaat dat de sigaret uiteindelijk maakt. Je kunt kiezen uit een handmatige hulzenstopper of een elektrische sigarettenmaker. Een elektrische machine is duurder, maar je krijgt er wel bedieningsgemak en een hoge productiesnelheid voor terug. Bij de handmatige hulzenvuller lever je zelf iets meer arbeid om tot de geproduceerde sigaret te komen.  Prijzen voor de handmatige variant beginnen bij 5 euro en lopen op tot zo’n 30 euro per machine, zo koopt u een kwalitatief hoogwaardige hulzenstopper van Mascotte  al voor minder dan 15 Euro. Een elektrische hulzenstopper is meestal wat vlotter in gebruik en varieert in prijs van 30 tot 100 euro, afhankelijk van merk, model en type machine.

Overige input

Naast de machine heb je sigarettenhulzen en tabak nodig. Sigarettenhulzen koop je, met of zonder smaak, normaal of extra lang bij de sigarenboer om de hoek. Voor tabak ga je naar de tabakswinkel of supermarkt. Speciaal tabak in bussen voor het zelf maken van sigaretten is het beste advies; de structuur van de tabak is speciaal aangepast voor een zelfgemaakte sigaret.

Leuke bijproducten

Als je opeens dik 1000 Euro per jaar bespaart, hou je natuurlijk geld over voor andere leuke dingen en bijproducten om je zelfgemaakte sigaret complementeren. Denk hierbij aan een sigarettendoosje; je moet je voorgedraaide sigaretten wel kunnen vervoeren en meenemen. Maar ook voor een aansteker of asbak heb je volop keuze. Zoek je lang meegaande wegwerpaanstekers of juist een duurzame, robuuste zippo? Of geef je het geld liever uit aan een leuke vacantie

De keuze is aan jezelf!