NSSK.NL
Image default
Huishoudelijk

Ouderwetse elegantie kan het dak op!

Een nieuw huis: Een grote stap die niet zomaar even genomen is. Al ver voordat je op zoek gaat naar een geschikte woning in de omgeving ben je al druk in de weer met een aantal lastige keuzes. De belangrijkste is hier: “Wat voor soort woning wil ik precies”? Een huis in een ouderwetse, typisch Nederlandse stijl, of ga ik liever voor een strakke, hypermoderne woning, wellicht in een Vinex wijk?

Als je bij op deze vraag hebt geantwoord dat je de voorkeur hecht aan de eerste optie ben je er nog niet, want ook de ‘typische’ Nederlandse woningen zijn er in alle soorten en maten. Denk maar eens aan de wereldberoemde blokwoningen in Rotterdam, de herenhuizen in Amsterdam, of de elegante boerderij in de polder.

Uiteraard betekent dit niet dat je genoodzaakt bent precies zo’n woning te nemen. Je kan er immers ook voor kiezen om zelf iets te bouwen of aan te passen aan jouw wensen. Zo is het ook een prima mogelijkheid om een moderne woning toch wat ouderwetse elegantie mee te geven door er een rietendak op te leggen.

Een rieten dak ziet er erg origineel uit en past perfect als je op zoek bent naar een snufje typisch Nederlandse dakbedekking. Naast de mooie aanblik heeft een rieten dak echter nog een aantal voordelen: Zo isoleert een rieten dak vaak erg goed en vaak beter dan dakpannen. Ook is het een stuk lichter en zijn de nadelen over de jaren geminimaliseerd: door nieuwe technieken die onder andere worden toegepast door Van den Bergh rietdekkers is een rietendak even brandveilig als een dak met dakpannen!

Kortom, als je op zoek bent naar ouderwetse elegantie is er genoeg om uit te kiezen, maar een rieten dak zal overal mooi op staan, ook op een moderne woning in de stad!

http://rietwerk.nl/