NSSK.NL
Image default
Onderwijs

Hoe moeilijk is het om het internetjargon te leren?

Hoe moeilijk is het om het internetjargon te leren?

Het internetjargon leren is vrij eenvoudig, in ieder geval de meest voorkomende en eenvoudige. Het internetjargon bestaat meestal uit jargons die nieuw zijn verzonnen of eerder zijn gebruikt, maar met een andere betekenis. Het is ook heel gemakkelijk om de betekenis van deze jargon te leren, vooral als je verbonden bent met internet. Je kunt eenvoudig zoeken op eenvoudige zinnen zoals “wat is een loft?” en je zou waarschijnlijk meteen de exacte resultaten krijgen. Het internetjargon evolueert echter altijd, omdat trends snel komen en gaan. Er zijn ook verschillende diepe konijnenholen op internet, die hun eigen subculturen en obscure jargonwoorden hebben. Dus vergeleken met vroeger zijn de internettaal die tegenwoordig wordt gebruikt niet zo eenvoudig als LOL, OMG, BRB, GTG en BTW. Als je deze obscure en diepe internet subculturen wilt leren kennen, zul je veel tijd moeten besteden aan interactie met hen door lid te worden van verschillende lobby’s, groepen en chatrooms. Het vinden van deze groepen is ook vrij moeilijk, omdat je ze niet eenvoudig kunt zoeken, zoals je met de meeste dingen op internet doet.

Basis internettaal

Het standaard internetjargon is een van de gemakkelijkst te begrijpen. Het is algemeen bekend en meestal voor de hand liggend. Er zijn geen inside jokes, diepe betekenissen en andere soorten obscure informatie die je eerst moet leren en begrijpen om dit elementaire internetjargon te leren. Deze standaard internettaaltjes zijn meestal afkortingen om bepaalde zinnen in te korten. Voorbeelden hiervan zijn LOL – hardop lachen, OMG – oh mijn god, BRB – zo terug, GTG – moet gaan en BTW – trouwens. Er zijn ook oude jargonwoorden die in de echte wereld worden gebruikt en die ook door online culturen zijn geïntegreerd vanwege de relevantie voor het specifieke onderwerp. Voorbeelden hiervan zijn milf, salty, slay, gucci en dead. Wees echter voorzichtig bij het onderzoeken van deze jargonwoorden. Zoektermen zoals wat is een milf, resulteren vaak in verschillende nsfw-resultaten, samen met het antwoord dat je zoekt.

Duister internetjargon

Afgezien van de voor de hand liggende jargons die op internet worden gebruikt, zijn er ook woorden die rechtstreeks zijn ontwikkeld vanwege verschillende online trends. Dit zijn woorden die vaak gerelateerd zijn aan een bepaalde categorie zoals videogames, echte subculturen, muziek, films en bewegingen. Enkele geweldige voorbeelden van deze obscure internetlingos zijn F, boogaloo bois, sigma male, gigachad, rat, gatekeeper, wake and based. Deze worden vaak gebruikt door de nieuwere generatie mensen die op internet surfen. Het is een complexer type internetjargon waarvoor je diepgaande kennis moet hebben van gebeurtenissen in de echte wereld en een verwrongen gevoel voor humor om het te begrijpen. Je kunt niet zomaar een aantal van deze jargons doorzoeken met soortgelijke uitdrukkingen als “wat is een hulpwerkwoord”, en een duidelijk antwoord krijgen.

Internetjargon door trends

Bepaalde internettaaltjes worden ook ontwikkeld door trends. Meestal sterft dit type internettaal wanneer de trend ook sterft. Met hoe snel de internetcultuur is, zijn veel van deze internetlingos gemaakt en snel vergeten. Voorbeelden van deze internettaal zijn monnik, harambe, YOLO, bae en epic fail.