NSSK.NL
Image default
Onderwijs

Help je leerlingen door middel van onderwijstraining

Er is een enorm lerarentekort in Nederland. Het onderwijs gaat daardoor achteruit. Elke leraar wordt aangenomen en het selectieproces is een stuk minder streng. Als er enorme tekorten zijn dan is het natuurlijk niet gek dat alle leerkrachten die ze kunnen vinden worden aangenomen. Toch zou het onderwijs in Nederland wel wat verbetering kunnen gebruiken. Zo kan jij als docent een coaching onderwijs training nemen. Daarin ga jij, eventueel met collega’s, een cursus volgen waarbij je bijvoorbeeld leert hoe jij je leerlingen meer kan motiveren. Je wilt tenslotte dat je leerlingen het beter begrijpen voor hun bestwil, maar als docent staan hoge cijfers ook goed op je CV.  

 

Voor ieder niveau een cursus 

Je hebt allerlei verschillende soorten cursussen voor verschillende soorten docenten. Zo heb je coaching in het primair onderwijs, waarbij je jouw basisschoolleerlingen, meer probeert te motiveren, waardoor ze betere resultaten behalen. Naast primair onderwijs cursussen, heb je ook cursussen voor docenten van het voortgezet onderwijs. Bijvoorbeeld een cursus feedback geven en feedback ontvangen. Zo groei je voornamelijk als docent en weet je hoe je nog beter les kan geven. Er zijn ook cursussen voor MBO docenten. Je hebt ook de cursus coachend leidinggeven, waardoor jij als leidinggevende een sterker docententeam kan neerzetten.  

 

Een goede investering voor de school 

Ook als school is het fijn om goede docenten voor de klas te hebben. Je school staat dan waarschijnlijk goed aangeschreven, omdat goede docenten de juiste hulp aan kinderen kunnen bieden. Het docent zijn gaat verder alleen les geven. Als leraar moet je de kinderen echt vooruit willen helpen. Als jij denkt dat jij wel eens zo’n motivatiecursus kan gebruiken, kan je dit alleen doen, maar het is ook leuk om met collega’s te doen. Dan hoef je de cursus misschien ook niet zelf te betalen, maar kan je hem reclasseren bij de directeur. Zo’n cursus is ten slotte een goede investering voor de school.  

 

Een cursus waar je wat aan hebt 

De onderwijstrainingen hebben veel voordelen. Tijdens de cursus is er altijd gelegenheid om veel vragen te stellen. Zo weet jij wat je in welke situatie het beste kan doen. Daarnaast wordt tijdens de training zelf ook geprobeerd om zoveel mogelijk verschillende scenario’s te doorlopen. Vaak kan de training ook op maat gemaakt worden, waardoor er een training voor elke situatie is. Verder krijg je veel praktische opdrachten, waardoor je theorie meteen toegepast ziet. Ook kan je alles wat je leert tijdens de training, direct de volgende dag in de klas of in het docententeam toepassen.  

https://septemberonderwijs.nl/training-coachen-in-het-onderwijs/