NSSK.NL
Image default
Woning en Tuin

4 voordelen van het installeren van zonnepanelen

De investering in zonnepanelen, in de productie van energie zelf, is een investering die de energiekosten effectief verlaagt. De directe voordelen in de energierekening zijn reëel en zelfs als er een hogere installatiekost voor nodig is dan voor andere energieën, kan dit een aanzienlijke besparing op uw maandelijkse factuur betekenen.

 

Kiezen voor fotovoltaïsche energie is de slimste oplossing, zowel thuis als in een zakelijke context.

Belangrijkste voordelen van het installeren van zonnepanelen

1- Verlaagt de elektriciteitsrekening

Hoewel de kosten voor de installatie van zonnepanelen hoog kunnen zijn in vergelijking met andere energieën, is dit in feite een investering die een reële besparing op uw elektriciteitsrekening mogelijk maakt.

De gemiddelde terugverdientijd van de investering is 4 tot 6 jaar, dat wil zeggen dat na deze periode alle energie die in uw huis of bedrijf wordt geproduceerd geen kosten meer heeft.

2- Vermindert de verliezen van het elektriciteitssysteem

Wanneer een dam energie produceert en deze wordt getransporteerd naar ons huis of bedrijf, onderweg, d.w.z. in de elektrische kabels, zijn er altijd energieverliezen.

Aangezien de fotovoltaïsche energie precies daar wordt verbruikt waar ze wordt geproduceerd, d.w.z. via de zonnepanelen die in uw huis zijn geïnstalleerd, wordt ze niet beïnvloed door de verliezen van de energietransmissie en -distributie.

3- Vergroot de energieonafhankelijkheid

Door zelf energie te produceren wordt het onafhankelijk van de energievoorziening. Wanneer, om welke reden dan ook, het elektriciteitsnet wordt onderbroken, zal dit geen invloed hebben op uw huis en kunt u alles doen wat u nodig heeft zonder enige beperking.

4- Vermindering van de gevolgen voor het milieu

De energie van de zon vervuilt niet, dus door te wedden op schone, hernieuwbare energie red u de planeet en de reserves aan aardgas, kolen en olie voor toekomstige generaties. Zonnepanelen vergen weinig onderhoud, hebben een lange levensduur en zorgen voor lange tijd voor energie.