NSSK.NL
Image default
Bedrijven

Hypotheekinformatie

De mogelijkheden die kadastralekaart.com te bieden heeft zijn bijzonder groot. Het biedt veel meer dan alleen in en uitzoomen op de kadastrale kaart van Nederland. Hoewel het gebruik van de kadastrale kaart in beginsel helemaal gratis is, kun je tegen het betalen van een geringe vergoeding extra producten downloaden. Mooi voorbeeld van zo’n aanvullende dienst is wel hypotheekinformatie.

Zo kun je een volgende stap zetten als je een deal wilt sluiten

Stel je wilt een bepaald huis op een bepaald perceel kopen maar weet te weinig van zowel pand als perceel. Met hypotheekinformatie zou je dan echt geholpen zijn. Zo krijg je informatie over de hypotheek die van toepassing is op een bepaald object. Je krijgt zo als het ware een uittreksel van de officiële hypotheekakte in je bezit en met die info kun je een volgende stap zetten als je plannen hebt daadwerkelijk een deal te sluiten.

Alle informatie gepresenteerd, mits in het bezit van het kadaster

Eigenaar perceel opzoeken gratis? Nee, helemaal gratis is het niet, want voor deze dienst betaal je een kleine vergoeding. Door het downloaden van hypotheekinformatie krijg je wel de namen van de huidige hypotheekhouders, krijg je inzicht in de datum van inschrijving en weet je ook meteen bij wie het zakelijk recht van een object ligt, want ook daar kan soms misverstand over bestaan. In het rapport staat ook informatie over de hoofdsom of eventueel het bedrag van inschrijving dan wel beslaglegging. Hier geldt wel een mits, want niet in alle gevallen is deze informatie in het bezit van het Kadaster. Mocht de informatie beschikbaar zijn, dan wordt ook de hoogte van de hypotheekrente inzichtelijk. Het downloaden is eenvoudig en je begint meteen nadat je betaald hebt. De gegevens krijg je op A4 formaat geleverd en de gegevens zijn altijd recent en komen van het Kadaster.