NSSK.NL
Image default
Bedrijven

Glasschade

Ramen in onder andere gebouwen en auto’s beschermen ons tegen invloeden van buitenaf. Het is daarom belangrijk dat de ramen goed onderhouden worden en niet kapot gaan. Wanneer je een sterretje of klein scheurtje in de ruit hebt, kan dit uiteindelijk leiden tot grote gevolgen en risico’s. Wanneer er in de auto een klein sterretje zit kan dit aanleiding zijn voor de ruit door helemaal te barsten. Dit kan erg gevaarlijk zijn wanneer jij je op de weg begeeft en je ruit ineens in stukjes barst.

Een sterretje in de auto kan makkelijk ontstaan door bijvoorbeeld kleine steentje die opspatten of andere kleine voorwerpen die er tegen aan kunnen komen. Het kan ook wel eens gebeuren dat er een vogel tegen de ruit aanvliegt. Het kan op zich niet veel kwaad wanneer je dit sterretje direct laat repareren. Maar wanneer je deze glasschade niet direct laat repareren kan het wel gevaarlijk worden. Wanneer er geen sterretje in de vooruit komt kunnen opspattende steentjes alsnog gevaarlijk zijn wanneer het de ruit bekrast waardoor je minder goed zicht hebt. Ook kan hierdoor de ruit minder sterk worden en kan het raam kapot gaan. Het raam repareren kan erg snel gedaan worden en er zijn verschillende bedrijven die dit doen. Vaak staan ze 24 uur per dag klaar om het raam te repareren. Wanneer er een sterretje in het raam zit wordt dit met een bepaald materiaal gehecht waardoor het raam niet verder kan barsten.

Om te voorkomen dat je snel een barst in de ruit krijgt is het ook aan te raden om niet snel je de verwarming in de auto erg hoog te zetten wanneer het koud is buiten. De ruit kan namelijk niet goed tegen snelle veranderingen van warmte waardoor er kans is op een scheur in de ruit. Het glas zet zichzelf namelijk uit bij warmte en krimpt wanneer het koud is. Wanneer dit te snel gebeurd kan het leiden tot een barst.

http://glasned24.nl