NSSK.NL
Image default
Vakantie

Iedereen een vakantiehuisje

Iedereen aan een vakantiehuisje

Denk jij erover om een tweede woning aan te schaffen naast je huidige huis? Een recreatiehuisje in de natuur, een vakantiehuisje in het buitenland, of een appartement in de stad? Nu de economie weer wat aantrekt, is het voor steeds meer mensen mogelijk om hier serieus over na te denken. Deze beslissingen gaan vaak niet over 1 nacht ijs. Zeker als de woning in het buitenland ligt, komt er nogal wat bij kijken.

Hoe kun je je recreatiewoning financieren?

Er zijn verschillende manieren om aan geld te komen voor je tweede woning. Als je eigen spaargeld hebt, is het natuurlijk gemakkelijk om te kopen wat je wil. Heb je niet voldoende spaargeld, maar kun je geld lenen van familie, dan is het zaak om alle afspraken goed op papier te zetten. Een derde optie is om geld te lenen van een Nederlandse bank. Maar als je een tweede huis in het buitenland wil kopen, dan kun je daarvoor ook een buitenlandse financier voor inschakelen. Zo heb je dus verschillende manieren om je recreatiewoning te financieren.

Buitenlandse lening

Het is de moeite waard om uit te zoeken of het voordelig is om een buitenlandse lening aan te vragen. Per land liggen de regels en rentetarieven anders, dus het kan erg gunstig voor je uitvallen. Het beste is om in zo’n geval een tussenpersoon in te schakelen, die je kan helpen met het financiële stuk en met de regels met betrekking tot vergunningen en afspraken. Een tussenpersoon kan ook erg handig zijn om de taalbarrière te doorbreken. Fouten en teleurstelling door miscommunicatie worden daarmee grotendeels voorkomen.

https://www.recreatiewoning.nl/