NSSK.NL
Image default
Bedrijven

Een printer thuis

Een printer in huis hebben is iets heel normaals deze tijd. De printer is niet meer weg te denken uit een normaal huishouden. Iedereen heeft er wel eentje. Als je een enquête zou afnemen dan durf ik bijna te zeggen dat iedereen gewoon de printer kent die die thuis heeft staan. Maar bijna niemand weet wat voor printers er nog meer allemaal bestaan. De printer branche heeft hele grote ontwikkelingen gemaakt de laatste jaren. Als consument heb jij dit waarschijnlijk alleen gemerkt aan de prijs van de printers. In dit artikel ga ik jullie kort vertellen over verschillende printers.

We maakte thuis meestal gebruik van een laserpinter. Deze laserprinter is langzaam steeds een beetje verbeterd. Het printen ging vaak traag en de inkt moest vaak drogen. De continious inkjet printer heeft deze printer vervangen. Deze printer is beter. Het klinkt heel ingewikkeld maar een continious inkjet printer is gewoon een normale printer die iedereen thuis heeft staan. De consumenten gebruiken deze printer thuis, maar ook in bedrijven worden ze gebruikt. Meestal gebruiken bedrijven het om bijvoorbeeld een offerte te kunnen printen.

Een ander soort printer is de 3d printer. Deze print dus voorwerpen in plaats van papier. Dit wordt nog niet heel vaak gebruikt maar het is echt een prachtige techniek. Er zal veel veranderen door deze ontwikkeling en in de toekomst steeds vaker gebruikt worden.

Er bestaan ook industriële printers die vaak in bedrijven worden gebruikt. Deze hebben vaak andere doeleinden dan de normale printers. Ze spelen een belangrijke rol in het productieproces en de documentatie van producten. Dit houdt in dat ze labels en stikkers kunnen printen. Deze worden gebruikt om producten te coderen. Misschien heb je pas gehoord dat de babymelk producten werden teruggeroepen vanwege problemen. Aan de hand van de barcode konden al deze producten makkelijk herkend worden. Je moet automatische codering checken met een code M camera. Dit is een ideale methode om makkelijk codes van producten te lezen.

 

http://www.kba-metronic.com