NSSK.NL
Image default
Vervoer en transport

Op vakantie naar een warm land

Stel nou dat je lekker op vakantie gaat naar een warm land. Dit kan van alles zijn en je kan denken aan bijvoorbeeld: Spanje, Italië, Frankrijk of misschien ga je zelfs wel naar de staat California. Als je hier op vakantie gaat ga je of zelf met de auto of huur je daar een auto. Het is hoe dan ook handig en verstandig om een auto mee te nemen. Maar hoe zorg je er nu voor dat je hier veilig over de weg gaat. In andere landen rijden is namelijk een stuk moeilijk dan dat het in Nederland is. Je moet denken aan andere borden en wegmarkeringen. Ook kunnen de inhaal regels hier bijvoorbeeld anders zijn. In dit artikel ga ik globaal vertellen waar je op letten moet.

 

Zoals ik net al zei moet je letten op de verkeersregels in Nederland is het de bedoeling dat je rechts rijdt en links inhaalt. In Amerika bijvoorbeeld geldt het stay in line principe. Je moet hier gewoon in de baan blijven rijden waar je in rijdt. In Duitsland kennen ze geen haaientanden maar een soort doorbroken stop streep. Dit zijn allemaal kleine dingen waar je rekening mee moet houden en het is slim om jezelf even in te lezen in deze kleine regeltjes.

 

Als je naar Spanje of Italië gaat kom je vaak veel bergen en heuvels tegen Het is daarom soms lastig om te bepalen wat er achter je rijdt. Al helemaal als je in een Caddy of iets dergelijks rijdt zonder achteruitrijspiegel. Het is dan slim om gebruik te maken van een draadloze achteruitrijcamera. Normaal gesproken hebben vrachtwagens een achteruitrijcamera vrachtwagen, maar als je op onbekend terrein rijdt is het slim om hier toch gebruik van te maken. Op deze manier weet je zeker dat je iets hebt wat je kan helpen als je het moeilijk hebt.

https://www.vanzwitserland.nl