NSSK.NL
Image default
Gezondheid

Lekker in je vel zitten

We willen allemaal lekker in ons vel zitten, maar soms werkt ons lijf helaas niet mee. Heb jij bijvoorbeeld vaak last van je nek of je gewrichten? Supplementen voor gewrichten kunnen dan een oplossing zijn. Natuurlijke supplementen zijn altijd een goede keuze wanneer het gaat om je gezondheid.

Er zijn verschillende supplementen voor verschillende doelen. Zoals al genoemd, zijn er dus supplementen die bedoeld zijn om de gewrichten te smeren als het ware. Dat kan een goede zijn voor mensen die vaak last hebben van stramme gewrichten en daar pijn van hebben. Door daarvoor supplementen te gebruiken, zouden de klachten al snel een stuk minder moeten worden.

Je hebt natuurlijk ook de misschien wel bekendste soort supplementen, voedingssupplementen. Er zijn heel veel soorten voedingssupplementen. Deze zijn vooral geschikt voor mensen die in hun voeding bepaalde voedingsstoffen tekort komen. Dat kan verschillende oorzaken hebben. Zo is het veel vegetariërs en vooral voor veganisten lastig om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen. Een van de belangrijkste vitaminen die we alleen uit dierlijke producten kunnen halen, is vitamine d. dit maak je ook voor een groot deel uit zonlicht aan maar je lichaam heeft wel meer nodig dan alleen die aanmaak. Vitamine is uit dierlijke bron het eenvoudigst op te nemen, maar bepaalde groepen zoals vegetariërs en veganisten missen deze voedingsgroep in hun menu. Voor hen kan het dus extra belangrijk zijn om deze tekorten aan te vullen. Wie een tekort heeft aan vitamine d, zal zich niet goed voelen en dat komt omdat vitamine D samenhangt met ons immuunsysteem. Daarom is het ook vooral voor kinderen en oudere mensen heel belangrijk dat zij genoeg vitamine D in hun lijf hebben. Een tekort kan makkelijk worden geconstateerd met een bloedtest. Vraag je huisarts hierom als je twijfelt of je wel genoeg vitamine D aanmaakt.

http://www.oligo-pharma.nl/