NSSK.NL
Image default
Gezondheid

Donkere oksels lichter maken

 

Donkere oksels lichter maken

Oksels kunnen donkerder verkleuren dan de rest van de huid. Dit kan bij iedereen voorkomen en optreden zonder dat er echt een oorzaak voor te vinden is. Er zijn wel een aantal oorzaken die voor kunnen komen, maar dit hoeft niet bij iedereen zo te zijn. De meestvoorkomende oorzaken van donkere oksels zijn:

  • Scheren: helaas kan het voorkomen dat door middel van scheren de huid donkerder verkleurd. Dit komt omdat de huid steeds beschadigd en hierdoor ruwer wordt. Dit is te voorkomen door de oksels goed te blijven verzorgen. Ook kan scrubben helpen. Hiermee verwijder je dode donker verkleurde huidcellen.

  • Zweten: ook zweer kan ervoor zorgen dat de oksels donker ogen.

  • Genetisch: vaak zijn donkere oksels toch genetisch bepaald. Hebben je ouders of andere familieleden hier ook last van? Een oplossing kan gevonden worden in een crème die de huid op specifieke plaatsen lichter maakt.

Donkere oksels behandelen

Donkere oksels lichter maken – oksels kunnen het beste behandeld worden met een creme die hierin gespecialiseerd is. Een dergelijke crème maakt de huid op specifieke plaatsen lichter. Een goed merk is die van Skinlight crème.

 

Wanneer je niet direct een creme wilt aankopen, dan kun je ook voor wat simpelere oplossingen kiezen zoals scrubben. Vaak helpt scrubben maar een beetje en blijft de huid toch donker. Wanneer je hier echt mee zit raad ik wel aan om eens een dergelijke crème als skinlight te proberen. Ook kun je eens zoeken op oksels bleken voor meer informatie.