NSSK.NL
Image default
Vervoer en transport

Een goede light bar aanschaffen

Een light bar is een accessoire voor voertuigen dat extra verlichting biedt om de zichtbaarheid en veiligheid tijdens het rijden te verbeteren. Dit is vooral handig tijdens off-road avonturen, nachtelijke ritten, reddingsoperaties en in situaties met slechte weersomstandigheden. Light bars zijn er in verschillende maten, vormen en configuraties, zodat ze kunnen worden aangepast aan de behoeften van de bestuurder en het type voertuig. 

De meeste light bars maken gebruik van LED-technologie, die helder en energiezuinig licht produceert. LED’s zijn duurzamer en betrouwbaarder dan traditionele halogeenlampen en hebben een langere levensduur. Bovendien kunnen LED-lampen in verschillende kleuren en patronen worden geconfigureerd, wat bijdraagt aan de veelzijdigheid en functionaliteit van deze verlichting. 

Hoe kan je het beste een verlichting op een voertuig plaatsen 

Light bars kunnen op verschillende locaties op een voertuig worden gemonteerd, zoals het dak, de grille, de voorbumper of zelfs de achterzijde. De montagepositie is afhankelijk van de voorkeur van de bestuurder, het type voertuig en de beoogde toepassing. Off-road voertuigen hebben bijvoorbeeld baat bij dak montage voor een beter zicht over obstakels, terwijl hulpdiensten mogelijk een lichtbalk op de grille monteren voor betere zichtbaarheid in het verkeer. 

Bij het kiezen van de juiste verlichting zijn er verschillende factoren waarmee rekening moet worden gehouden, zoals de grootte, het lichtpatroon en het vermogen. Grotere light bars produceren meer licht en zijn geschikter voor off-road gebruik of grote voertuigen. Het lichtpatroon bepaalt de lichtspreiding en kan variëren van een smalle spotstraal tot een brede lichtbundel. Het vermogen van de light bar, meestal uitgedrukt in lumen, is een indicatie van de helderheid van het licht.

https://shop.tralert.com/nl/led-verlichting/led-bars/