NSSK.NL
Image default
Bedrijven

Waar komt de kerstboom vandaan?

Maanden voor kerst zijn er mensen al volop bezig met de feestdagen. Er zijn een hoop mensen die deze tijd als de leukste tijd van het jaar beschouwen, en er dan ook al vroeg mee bezig zijn. Tijdens kerst is het natuurlijk de traditie om een kerstboom neer te zetten, en deze vervolgens te versieren met van alles en nog wat. Van kerstballen tot gouden slingers, van glinsterende pieken tot zuurstokken: de kerstboom wordt altijd mooi versierd wanneer hij eenmaal staat. Maar waar komt de witte kerstboom eigenlijk vandaan?

Het fenomeen kerst is een christelijke feest, zoals veel mensen weten. Tijdens kerst wordt er gevierd dat Jezus Christus is geboren, natuurlijk een ontzettend belangrijk personage voor elke religieus mens. De kerstboom die elk jaar wordt neergezet gaat terug op een vruchtbaarheidssymbool. Het neerzetten van de kerstboom gaat een heel eind terug de geschiedenis in. Er wordt gespeculeerd dat de kerstboom met sneeuw stamt uit de Germaanse tijd, wat ontzettend lang geleden is. De kerstboom staat symbool voor de geboorte van Jezus Christus, en is daarom zo’n belangrijk symbool voor religieuze mensen. Erg veel mensen weten niet eens dat de boom hiervoor symbool staat, maar zetten de boom neer simpelweg omdat ze het er leuk en gezellig uit vinden zien. Dit is ook zeker het geval, een kerstboom met lichtjes, slingers, kerstballen en een piek geeft een knus gevoel aan de kamer. Zeker wanneer de grote lichten uit staan, en de kaarsjes en sfeerverlichting aan, geeft het een enorm gezellig gevoel aan de kamer. Dit maakt de kamer perfect voor gezellige kerstavonden, met goed eten en een hele hoop gezelligheid.

Het opzetten van een kerstboom is een klusje wat kort duurt en veel oplevert qua resultaat: het maakt de woonkamer ontzettend gezellig.

https://www.xmasdeco.nl/