NSSK.NL
Image default
Dienstverlening

U wilt een incassobureau no cure no pay inschakelen?

Incassobureau No Cure No Pay

Actief zijn zijn ze overal, die MKB ondernemers.  Gezondheidszorg, de bouw, de financiële sector, noemt het maar op. Soms komt het bedrijf voort uit de familie. Familiebedrijven worden deze ondernemingen genoemd.  Tientallen jaren oud zijn de meeste van deze bedrijven dan al. Soms kunnen deze bedrijven daarna ineens door allerlei factoren in de problemen komen. De laatste decennia hebben boeren bedrijven het bijvoorbeeld daarna erg lastig gehad. Europese wetten hebben er eigenlijk voor gezorgd dat veel boeren in Nederland dan failliet zijn gegaan. De kinderen van deze ondernemers zijn daarop ook niet meer bereid de boerderij over te nemen. Maar ook veel MKB bedrijven komen tegenwoordig door de economische crisis vervolgens in de problemen. De bonnen werden steeds later betaald. Hierdoor raken vervolgens veel bedrijven in de problemen. Het inschakelen van een Incassobureau No Cure No Pay is daarop een goede optie.Een lening van de bank kan daarna voorkomen worden.

Zijn debiteur kan daarop failliet gaan.  Degene die vervolgens als eerste actie onderneemt, wordt ook als eerste betaald.

No Cure No Pay, is dan de standaard werkwijze van de gerechtsdeurwaarder.  Als er niets geïncasserd wordt dan heb je dan ook geen kosten.

Kleine bedragen zijn doorgaans geen probleem. Dossierkosten worden meestal niet meer berekend.

Indien er niet betaald wordt, kan er een gerechtelijke procedure opgestart worden.  De rekening wordt op die manier misschien alsnog betaald. Loonbeslag is daarna een zeer effectie middel.  Een dergelijke procedure is echter wel erg kostbaar tegenwoordig.

Is de debiteur verhuisd. Dan doet het incassobureau onderzoek naar het juiste adres van debiteur. Bij een goed incassobureau wordt daarvoor vervolgens niets extra’s berekend.

Meestal kan Een deurwaarderskantoor de ondernemer dan ook helpen met debiteurenbeheer. Een laatste aanmaning naar de klant  laten versturen bijvoorbeeld.  De kosten variëren per incassobureau.

Een incasso opdracht bij een Incassobureau No Cure No Pay aanbieden

Wanneer de MKB ondernemer daarna de keuze heeft gemaakt. Dat hij zijn nota dan gaat laten incasseren. De factuur moet worden ingediend bij het incassokantoor. Bij een goed incassobureau kan dit daarop ook online. Er moet vervolgens een online account aangemaakt worden. De factuurgegevens moeten dan ook worden ingevuld. Bij binnenkomst gaat de incassopartij er daarop snel mee de slag.  De debiteur  krijgt daarna ook nog incassokosten te betalen. Dit moet vervolgens via de Wet Incassokosten gebeuren. Als er door debiteur betaald is. Dan vind de financiële afwikkeling zo snel mogelijk plaats. Wordt er vervolgens niet betaald door de klant. Dan is een gerechtelijke procedure bij de rechter nog een mogelijkheid. De kosten zijn tegenwoordig hiervoor ontzettend hoog. Je moet je daarop dus altijd goed afvragen of je het dat waard vind.

http://www.billincasso.nl/nl/incassobureau-no-cure-no-pay.html