NSSK.NL
Image default
Auto

Hoe maak je de afweging tussen een auto kopen of leasen?

Als je een auto of bedrijfswagen gaat aanschaffen, sta je voor de keuze: ga je de auto kopen of leasen? Het is een moeilijke keuze, want beide keuzes kennen voor- en nadelen.Koop je de auto, dan moet je een flink bedrag op tafel leggen. Je bent dan wel de eigenaar van de auto. Lease je een auto, dan bespaar je je de kosten van de aanschaf van de auto. Je betaalt dan een bepaald bedrag per maand aan de leasemaatschappij. De auto is dan niet je eigendom, maar kan dit na afloop van het leasecontract wel worden. 

Welke voor- en nadelen zijn er aan het kopen van een auto?

Kies je ervoor om een auto te kopen, dan is de auto ook meteen jouw eigendom. Misschien heb je jarenlang gespaard om eindelijk de auto van je dromen te kopen. Dan is het natuurlijk geweldig als je je droom in vervulling ziet gaan. Een eigen auto houdt wel in, dat je ook een verzekering moet afsluiten en kosten kwijt bent aan benzine, onderhoud aan de auto en de APK. In het begin vallen de kosten aan onderhoud wel mee, omdat de auto nog nieuw is. Maar naarmate de auto ouder wordt, worden de kosten vaak hoger. Houd hier dus rekening mee. 

Waarom je een auto zou leasen

Heb je echter niet veel geld beschikbaar en toch een auto nodig, dan kun een auto ook leasen. Voor een bepaald bedrag per maand rijd je al in een nieuwe auto. Dit is vooral makkelijk als je een bedrijf hebt en een bestelauto nodig hebt. Een van de mooiste bestelauto’s is de Ford Transit, de bestelauto van het jaar 2015. Wil je een Renault Trafic leasen, dan kun je dit via een leasemaatschappij snel en makkelijk regelen

http://www.bestelbusleasen.com/super-deals/renault-trafic-leasen