NSSK.NL
Image default
Auto

Zakelijk of privé een auto leasen: iets voor jou?

Het leasen van auto’s wordt vaak door bedrijven gedaan om voor zakelijke doeleinden een auto voor langere tijd te kunnen gebruiken. Er zijn verschillende vormen van zakelijk leasen, namelijk financial lease, operational lease en flexible lease. Financial lease heeft een fiscaal aantrekkelijke financiering, bij operational lease worden al je financiële en operationele zorgen uit handen genomen en wordt onder meer onderhoud en schadeherstel door de leasemaatschappij verzorgd, en flexible lease geeft de mogelijkheid een flexibel leasecontract af te sluiten zonder een lange termijn verbintenis. Autodealers hebben hun eigen voorwaarden en regelingen voor het leasen van een auto, dus wil je bijvoorbeeld een Volkswagen Caddy leasen, dan kan je bij de Volkswagen dealer kijken naar de specificaties.                                             

Voordelen van particulier leasen

Als je bovengenoemde voordelen als particulier ook wel ziet zitten, kan je ook privé leasen. Er zijn vele bedrijfjes die verschillende merken en modellen auto’s leasen, en deze kun je dus ook vergelijken als je op zoek bent naar een Volkswagen Transporter. Vooral als je voor niet te lange tijd een auto nodig hebt is het voordeliger om te leasen dan te kopen. Bij veel bedrijven is een shortlease bovendien mogelijk, waarbij de minimale leaseperiode 1 of 2 maanden is. Een van de belangrijkste voordelen van leasen is daarnaast dat je niet om hoeft te kijken naar onderhoud, belasting of autoverzekering. Dit wordt allemaal door het leasebedrijf verzorgd.

Overzicht in je financiën

Wil je privé een Volkswagen Caddy leasen, dan betekent dat dat je niet de eigenaar bent van de auto, maar de auto aan het eind van de leaseperiode weer inlevert. Je betaalt elke maand een vast bedrag waar alleen benzinekosten en parkeerkosten nog bijkomen. Je hebt dan dus duidelijk overzicht in je financiën, terwijl je bij een gekochte auto voor onverwachte kosten kan komen te staan voor bijvoorbeeld reparaties. Je kan bij een leaseauto je voorkeuren doorgeven voor bekleding en accessoires als trekhaak, navigatie, of alarm.

http://www.autoleaseneenmanszaak.nl/super-deals/volkswagen-caddy-leasen